Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Συναίσθημα, ο δρόμος προς την αγάπη!




Το συναίσθημα είναι το μέσο για να έχουμε επαφή με τον εαυτό μας. Είναι ο τρόπος να επικοινωνήσουμε και πάλι με το παιδί των παιδικών μας χρόνων. Τον ανώτερο μας εαυτό, που με τα χρόνια μάθαμε να ξεχνάμε. Κι άνθρωπος στην εποχή μας είναι δυστυχισμένος όσο ποτέ άλλοτε.
Γιατί έχει χάσει την επαφή με τον εαυτό του.
Είναι κλεισμένος μέσα σε ένα καβούκι , φοβισμένος, πληγωμένος σε μια αμυντική στάση, ετοιμοπόλεμος απέναντι στον συνάνθρωπό του, στην επικοινωνία , στα πάντα.
Κι αναρωτιέται γιατί είναι μόνος, δυστυχισμένος, άδειος.
Ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι ο πλούτος μας!
Το συναίσθημα είναι ο δρόμος για να ανακαλύψει ο άνθρωπος αυτό που πάντα είναι , την πραγματική του υπόσταση, την αγάπη!
Κι όταν ανοίγεις το συναίσθημα όλα αλλάζουν, οι στιγμές γίνονται μαγικές! Πλημυρίζεις γαλήνη, συμπόνια.
Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά σου! Τα παιχνίδια του μυαλού σταματούν και βιώνεις με την καρδιά!
Γιατί να φοβόμαστε τόσο την αγάπη; Είναι τόσο όμορφη!
Σου δίνει φτερά, δύναμη, χαρά, πληρότητα, ευτυχία, νόημα στη ζωή!
Ο φόβος υψώνει τοίχους κι αγάπη φτιάχνει γέφυρες!


Έκανα ανάρτηση κι ένα αγαπημένο τραγουδάκι που αυτές τις μέρες το τραγουδώ στον εαυτό μου!Σας το αφιερώνω!

9 σχόλια:

Savvina είπε...

Πώς να μην είναι οι περισσότεροι κλεισμένοι στο καβούκι τους, αφού τα μηνύματα που περνούν από τα ΜΜΕ μας θέλουν αμέτοχους και δεκτικούς σε όσα μας λένε????
Ας ξυπνήσουμε τελικά.
Να κοιτάξουμε και λίγο τον εαυτό μας, να νοιώσουμε ελεύθεροι και γαλήνιοι.
Καλό σου βράδυ.
Φιλιά.

Erato είπε...

Καλημέρα Ειρήνη μου
Ο φόβος υψώνει τοίχους κι αγάπη φτιάχνει γέφυρες!
Πολύ σοφό
Μια όμορφη μέρα να έχεις

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

@Καλημέρα Σαββίνα μου!Δεν είναι μόνο όλα αυτά που μας προβάλουν,αλλά και ο τρόπος που μεγαλώσαμε,η κοινωνία,τα βιώματα,όλα παίζουν ρόλο.Συμφωνώ ότι χρειάζεται να αφυπνιστούμε,αλλά πόσοι άνθρωποι δεν θέλουν να το δουν.

@Καλημέρα Ερατώ,καλώς ήρθες στην παρέα μας!Σε ευχαριστώ!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα, Ειρήνη μου!

Η τελευταία φράση τα λέει όλα!

Φιλιά πολλά

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Καλημέρα Ανθή μου!Σε ευχαριστώ,καλή δουλειά!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Δυστυχως ο εσωτερικος μας κοσμος ειναι μια ιδεατη συναισθηματικη κατασταση που για να εξωτερικευτει χρειαζεται η προσληψη απο τον απεναντι να ειναι επισης ιδεατη.
Στην εποχη μας χασαμε το συναισθημα,αφου πρωτα χασαμε την ησυχια μας, την ασφαλεια μας, την επαφη με ενα υγιες περιβαλλον,που επιτρεπει στα συναισθηματα να αναπτυχθουν.Και η προσπαθεια για να επανελθουμε χρειαζεται να ειναι ομαδικη και εντατικη για να εχει αποτελεσμα.Ας αρχισουμε απο την απλη "καλημερα"που πολλες φορες ξεχναμε η αποφευγουμε να την λεμε.

PISTOS788 είπε...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 7/3, ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ (ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 17 ΑΤΟΜΑ), Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 10.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.


Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΚΑΙ ΝΟΕΡΑ ΘΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΕΥΚΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΦΩΣ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ. ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠHΡΡΕΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΤΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.



ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΣΘΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ................................................ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ.
ΝΑΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ.
ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ MAIL-ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

@Γεια σου Γιάννα,μια καλημέρα είναι αυτή πές την κι ας πέσει χάμω!
Μου θύμησες την εποχή που δούλευα στο super market και ενώ ήμουν με την καλημέρα και το χαμόγελο,΄λόγω του χαρακτήρα μου κι όχι για να παραστήσω κάτι,υπήρχαν άνθρωποι ποτ δεν έλεγαν καλημέρα.

@Γεια σου Πιστέ θα συμμετέχω κι εγώ σε αυτό.Η ισχύς εν τη ενώσει

Pure Honesty είπε...

Ειρήνη μου έχεις απόλυτο δίκιο... η αγάπη χτίζει γέφυρες, σου δίνει χαρά και ευτυχία, πάνω από όλα σου γεμίζει την καρδιά με μια γλυκιά γαλήνη, σαν να βρίσκει τον σκοπό της!

@PISTOS788 Αν και δεν περίμενα ενα τέτοιο σχόλιο από κάποιον που θέλει να αποκαλείται και να κυκλοφορεί στα σοκάκια του διαδυκτίου με το όνομα PISTOS... θα ήθελα πραγματικά να κάνω κάποια σχόλια... στο σχόλιο!
Προσευχή, στην κοινωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας τουλάχιστον, είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να έρθει κοντά στον Θεό, η ανύψωση της ψυχής μας προς Αυτόν και μια πράξη αγάπης, λατρείας και ευγνωμοσύνης προς την πηγή του θαύματος της ζωής. Η προσευχή, αν και έχει άμεσα να κάνει με το συναίσθημα, δεν έχει καμιά σχέση με οραματισμούς, σύμπαν, δορυφόρους και θετικές ή αρνητικές ενέργειες!
Και μπράβο στην πρωτοβουλία της ομαδικής προσευχής... αλλά δεν είναι επίσης εγωϊστικό να την ξεκινήσουμε τώρα που βρισκόμαστε εμείς στα δύσκολα και όχι όταν ο μισός κόσμος αυτής της γης βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε πολέμους, ξηρασίες, ασιτίες και καταστροφές;