Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Διαφημίσεις ίντερνετ και εξάρτηση...και ο φόβος να ζεις!




Κοιτάζω αυτή τη διαφήμιση ξανά και ξανά.
Στην αρχή μπορεί να γελάσεις λίγο μετά αν τη δεις πιο βαθιά, θα δεις έναν νέο άνθρωπο που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το ίντερνετ, είναι τόσο εξαρτημένος που δεν μπορεί να χαρεί την απλότητα,την ομορφιά τη γαλήνη που του προσφέρει η φύση.
Να βρίσκεσαι σε αυτό το όμορφο καφενεδάκι μέσα στη θάλασσα, μπροστά στο κύμα και να μη μπορείς να το απολαύσεις!
Να απολαύσεις ακόμα και τη στιγμή που είσαι μόνος με τον εαυτό σου, πέρα από κάθε θόρυβο από οτιδήποτε καθημερινό, κουραστικό.
Απλά να ζεις τη στιγμή!Όμως η πλύση εγκεφάλου που γίνεται μέσα από την τηλεόραση είναι απίστευτη! Υπάρχουν πάρα πολλές διαφημίσεις εταιριών παροχής ίντερνετ, που σε παροτρύνουν να έχεις ίντερνετ σε κάθε στιγμή της ζωής σου.





Έψαχνα ένα βίντεο με ένα ζευγάρι που η σύντροφος κλείνει δωμάτιο σε ένα όμορφο ξενοδοχείο χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ και ο σύντροφος τρέχει να προμηθευτεί από κάποιο κατάστημα ασύρματο στικάκι για ίντερνετ.
Δεν μπορεί να απολαύσει την ηρεμία, την επαφή με τη  γυναίκα του, την επικοινωνία, τον έρωτα αυτό το θεϊκό νησί!
Ο κόσμος δεν είναι έτσι, η ζωή δεν είναι αυτή που μας πλασάρουν μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.
Είναι η αληθινή σχέση με τον εαυτό μας, με τον σύντροφο μας, με τους φίλους και συνανθρώπους μας.
Το ίντερνετ είναι ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά θέλει ένα μέτρο και μια αυτοπειθαρχία, θέλει μια συνειδητότητα για να μπορείς να βάλεις ένα όριο πόσο και πότε χρειάζεται να το χρησιμοποιείς για να μη χάνεις στιγμές από τη ζωή σου!

5 σχόλια:

η Γοργονα mare mare είπε...

Ειρήνη μου υπάρχουν τόσες εξαρτήσεις γύρω μας.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν πια πρόσωπο με πρόσωπο και έχουν ανάγκη ένα μέσω επικοινωνίας, το κινητό, το ιντερνετ,....
το κακό δεν είναι να επικοινωνούν
το κακό είναι να μην απολαμβάνουν την άμεση επικοινωνία με τη φύση, τον εαυτό τους, το σύντροφό τους, τους φίλους τους.
Λυπάμαι αφάνταστα που βλέπω άτομα να κάθονται μαζί και να μην έχουν τίποτα να πουν...
Αχ!! η υπερβολή της ανθρώπινης φύσης που δεν χρησιμοποιεί τα μέσα με μέτρο...

Φιλάκια

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Καλημέρα Μαρία μου,το ίντερνετ,το κινητό βοηθούν στην επικοινωνία όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μακριά.
Όντως υπάρχει μεγάλο προβλημα επικοινωνίας στις σχέσεις,εσύ θα το ξέρεις καλά λόγω των περιστατικών στη δουλειά σου αλλά να πλασάρουν όλο αυτό οι διαφημίσεις είναι αρρωστημένο.
Να περνάς όμορφα,φιλάκια!

Thalassenia είπε...

Το μέτρο αγαπητή μου είναι αυτό που δίνει την ομορφιά.
Τίποτα πολύ δεν είναι καλό.

Φιλιά θαλασσένια.

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Καλημέρα Θαλασσένια,συμφωνώ μαζί σου,το μέτρο στο κάθε τι είναι ότι καλύτερο.
Φιλάκια και σε σένα!

SofiaX είπε...

Καλησπέρα.

Τροφή για το μυαλό τα ποστ σου Ειρήνη, χαίρομαι.

Εμένα πάλι παιδιά δε με χαλάει η διαφήμιση, αποκαλύπτει αντιθέτως μια μεγάλη αλήθεια που πολλοί την απωθούμε γιατί μας πονάει και άλλοι πάλι δεν την έχουμε καν συνειδητοποιήσει:

ΜΟΝΑΞΙΑ

Ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει όσο ποτέ άλλοτε την συναισθηματική μοναξιά που του έχει προκαλέσει ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής και το κοινωνικό σύστημα.
Η διαφήμιση λοιπόν για μένα δείχνει με εύγλωττο τρόπο και με χιούμορ πόσο απαραίτητο είναι για τον σημερινό άνθρωπο το ίντερνετ γιατί λίγο πολύ του καλύπτει την τρομερή μοναξιά του.

Δηλώνω και γω ένοχη. Είμαι μάλλον εθισμένη με το διαδίκτυο γιατί με βοηθά να παλεύω τη συναισθηματική μοναξιά μου σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Φυσικά και μπορώ να χαρώ ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, ένα νυχτερινό του Σοπέν, ένα ουζάκι σε κουτούκι με καλή παρέα, ένα βιβλίο, κλπ. κλπ., αλλά όσοι είναι μόνοι σε κάποια φάση της ζωής τους ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να γυρνάς στο σπίτι και να είσαι... μόνος.
Έτσι απλά.

Οπότε θα μου επιτρέψετε να δω τη διαφήμιση αυτή με συμπάθεια και να χαμογελώ όταν την βλέπω.
Τώρα αν κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ίντερνετ είναι η απόλυτη επικοινωνία και νομίζουν ότι η ζωή και οι φίλοι τους βρίσκονται εκεί, εντάξει μιλάμε για παθολογία και στρουθοκαμηλισμό ενδεχομένως ή και άγνοια ενός πιο... υπαρξιακού προβλήματος που έχουν και το αγνοούν. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι είναι... λίγοι?