Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η σχολή των Θεών





Το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης ένα σχέδιο διαφυγής.
Διδάσκει τη διαδρομή που ακολούθησε ένας καθημερινός άνθρωπος για να ξεφύγει από την υπνωτική υποβολή του κόσμου, από την μεμψίμοιρη και όλο κατηγορίες περιγραφή της ύπαρξης, να αποδράσει από την πορεία μιας ήδη προδιαγεγραμμένης μοίρας.
Πετώντας όλη τη σαβούρα: Πεποιθήσεις, φόβους, αρνητικά συναισθήματα, σκουριασμένες ιδέες. Να κάνει την υπέρβαση νικώντας τον ίδιο τον εαυτό του, αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού του. Όλα όσα αποκρίνουν τον άνθρωπο από την θεϊκή του υπόσταση.
Στην επιστροφή του στην ουσία των πραγμάτων, στην γνησιότητα, στην αγάπη όπου ο θάνατος και ο χρόνος δεν υπάρχουν.
Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία της  αναγέννησης ενός καθημερινού ανθρώπου επιτομή μιας ανθρωπότητας σε παρακμή, ηττημένης.
Το ταξίδι της επιστροφής στην ύπαρξη, είναι μια νέα διέξοδος στην αναζήτηση της χαμένης ακεραιότητας.
Πρωταρχική προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι είναι η συνειδητοποίηση της δικής μας κατάστασης ως κατάσταση σκλαβιάς.
Η πρωταρχική αιτία όλων των προβλημάτων του κόσμου από την ενδημική φτώχεια ολόκληρων περιοχών του πλανήτη μέχρι την εγκληματικότητα και τους πολέμους, είναι ότι η ανθρωπότητα σκέφτεται και συναισθάνεται με τρόπο αρνητικό. Τα αρνητικά συναισθήματα κυριαρχούν στον κόσμο που γνωρίζουμε.
Είναι πλασματικά κι όμως καταλαμβάνουν κάθε γωνιά της ζωής μας.
Για να αλλάξει η μοίρα του ανθρώπου χρειάζεται να αλλάξει η ψυχολογία του, το σύστημα των πεποιθήσεων του και τα πιστεύω του.
Χρειάζεται να ξεριζωθεί από τα βάθη της μια τυραννική και αντιμαχόμενη και θανάσιμη νοοτροπία.
Όλα αυτά που βλέπουμε, αγγίζουμε, βιώνουμε, αισθανόμαστε είναι η πραγματικότητα σε όλη της την πολυμορφία, δεν είναι τίποτα άλλο από την προβολή ενός αόρατου σύμπαντος που υπάρχει πάνω από τον κόσμο μας και είναι η αληθινή του αιτία. Όλες μας οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι φαντασιώσεις μας είναι όλα ορατά.  
Οι ελπίδες μας, οι φιλοδοξίες μας, τα μυστικά μας, οι φόβοι μας κι όλα μας τα προαισθήματα, οι έλξεις, οι επιθυμίες, οι αντιπάθειες, οι αγάπες, τα μίση, ανήκουν στον ανεπαίσθητο, αμυδρό αλλά πραγματικό κόσμο του Είναι.
Αλλάζοντας το Είναι μας αλλάζουμε την πραγματικότητα μας, αλλάζουμε τον κόσμο μέσα από την ισχυρότητα της σκέψης.
Κανένα γεγονός δεν μπορεί να συμβεί εξωτερικά στον άνθρωπο χωρίς την, έστω και ασυνείδητη συγκατάθεση του.
Τίποτα δεν μπορεί να τύχει, χωρίς να περάσει μέσα από την ψυχολογία του.
Το πεπρωμένο του ανθρώπου είναι ο καθρέπτης του εσωτερικού του κόσμου, του Είναι του.   
Δεν είναι η εξωτερικές συνθήκες που δημιουργούν το πεπρωμένο του ανθρώπου αλλά ο άνθρωπος δημιουργεί  το πεπρωμένο του.
Η ευτυχία, ο πλούτος, η γνώση, η θέληση, η αγάπη δεν μπορούν να ανακτηθούν από έξω, δεν μπορούν να δοθούν αλλά μονάχα να εν-θυμηθούν.
Είναι αναφαίρετα αγαθά της ύπαρξης, επομένως φυσική κληρονομιά κάθε ανθρώπου.
Καμία πολιτική, θρησκεία, ή φιλοσοφικό σύστημα δεν μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία από έξω προς τα μέσα. Μονάχα μια προσωπική επανάσταση, μια ψυχολογική αναγέννηση, μια θεραπεία του Είναι, από άνθρωπο σε άνθρωπο, από κύτταρο σε κύτταρο, θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε μια παγκόσμια ευημερία, σε μια κοινωνία πιο ευφυή, πιο αληθινή, πιο ευτυχισμένη.

  




8 σχόλια:

ANAZHTHΣH είπε...

Να κάνει την υπέρβαση νικώντας τον ίδιο τον εαυτό του, αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Αποδίδει καρπούς η αναζήτηση βιβλίων που κάνεις φίλη μου

τα φιλιά μου

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου κοπέλα μου!Χαίρομαι πολύ που επέστρεψες!Φαντάζομαι ότι η ζωή στο νησί θα είναι πανέμορφη!
Αποδίδει καρπούς η αναζήτηση βιβλίων αλλά αποδίδει περισσότερο η ψυχοθεραπεία!Αυτό το βιβλίο ήρθε να επιβεβαιώσει όλα όσα έμαθα τα τελευταία χρόνια μέσω αυτής και να βρω ένα νόημα στη ζωή μου.
Ο εαυτός μας είναι η λύση για όλα!
Φιλάκια και να περνάς όμορφα στον καινούριο σου τόπο!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα απο αυριο. Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Σκρουτζάκο!Σε ευχαριστώ, καλό μήνα και σε σένα!
Αισιοδοξία θέλει η κατάσταση,να είσαι καλά!

kelly alamanou είπε...

ωραίο βιβλίο!
τη ζεστή μου καλησπέρα καλή μου.

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Κέλλυ,σε ευχαριστώ!
Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ρηνη μας!!πολυ μπερδεμμενο μου φανηκε το κειμενο..Δεν θελουμε παγκοσμια ευημερια ,θελουμε νοημα για την ζωη και τα πραγματα και αυτο δεν κατακτιεται απλα άν αλλαξει η ψυχολογια μας.Αλλα επειδη το γραφεις εσυ που αγαπω και εκτιμω σου λεω πως το διαβασα με συμπαθεια πολλη.Και ναρθεις να σε δω καμμια μερα η ναρθω να δω και θαλασσα..φιλιαααα!

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Καλημέρα Ναντιέζντα μου!
Το κείμενο δεν το έχω γράψει εγώ αλλά είναι απόσπασμα από το συγκεκριμένο βιβλίο που το ανάρτησα γιατί με εκφράζει.Αλλά μπερδεμένο γιατί;
Θα έρθω φίλη μου κάποια στιγμή,θα τα πούμε και τηλεφωνικά.Φιλάκια!